Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

MedicHome не замества лекарите, а цели да ги улесни

Филип Беърфус /л/
Снимка: Божидар Янев

Можете ли да си представите, че живеем във време в което лекарските прегледи се осъществяват от разстояние с помощта на информационните технологии. Чувствате се зле или просто желаете втора консултация. Това може да се случи, докато се наслаждавате на домашния комфорт, без да се налага да чакате пред лекарския кабинет. Как е възможно всичко това научаваме от Филип Беърфус, създател на медицинското приложение MedicHome.


Приложението стартира наскоро, екипът все още работи върху ценообразоването, но засега поне всяка първа консултация е безплатна. Основната идея на приложението е новите технологии да помогнат на лекарите да вършат по-лесно, по-добре и по-бързо работата си, отбелязва Беърфус:

В момента разполагаме с малък медицински екип от акредитирани лекари специалисти  и медицински сестри, които им помагат, но имаме запитване от близо 300 лекари,  които желаят да се включат в нашата система, с цел да предложат по-добро обслужване на пациентите си. Важно е да помагаме на лекарите да вършат по-добре работата си, като нямаме намерение да ги заместим. Ние сме изключително внимателни към докторските съвети и коментари. Нашата задача е да улесняваме лекарите, но в същото време и да слушаме пациентите, защото е важно и те да получат най-доброто лекарско обслужване.

Създателят на MedicHome обясни, че засега няма планове за съвместна работа с Министерството на здравеопазването, но държи много на това да бъдат спазвани всички медицински наредби. Досега чрез приложението на пациентите са били предоставени над 1000 отговора, дадени от лекари специалисти.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени