Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова връчи сертификати на победителките в инициативата "Посланик за един ден"

Снимка: БТА

Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи сертификати на победителките в инициативата "Посланик за един ден", организирана от посолството на Великобритания в София. Със свои есета в състезанието участваха момичета на възраст между 15 и 18 години, отговаряйки на въпроса "Ако бяхте посланик за един ден, какво бихте направили, за да има прогрес в равенството между половете".

9 от участничките в конкурса са избрани да бъдат посланици за един ден, в който се срещат с вицепрезидента и участват във форум, посветен на равенството между половете. Жените-посланици, участващи в инициативата, са от Азербайджан, Бразилия, Хърватия, Финландия, Израел, Мароко, Холандия, Южна Африка и Обединеното кралство.

Вицепрезидентът Илияна Йотова посочи, че това се случва в навечерието на 8-ми март, което е чудесен повод да се замислим още веднъж за ролята на жените в обществото:

"Темата, върху която сте си избрали да напишете тези прекрасни есета, е изключително актуална. Жалко, че в 21 век отново трябва да се връщаме към теми като равнопоставеност между половете".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Румяна Василева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени