Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 българки на турнир по художествена гимнастика в София

Петя Борисова ще предстнавя България в международния турнир
Снимка: БФХГ

12 състезателки ще представят България в международния турнир по художествена гимнастика, който ще се проведе преди Световната купа в София. Състезанието ще е за жени и девойки, а негов домакин на 27 и 28 март ще е "Арена Армеец", предаде БТА.

В надпреварата при жените отличията ще си оспорват 37 гимнастички от 20 държави, сред които Русия, Япония, САЩ, Канада, Беларус, Италия, Южна Корея. България е заявила  момичетата от разширения състав на националния отбор -  Ерика Зафирова, Петя Борисова,  Галатея Герова, Йоана Николова, Биляна Писова и Марина Иванова. 

При девойките за добро представяне ще разчитаме на Анна Келман и Татяна Воложанина, които спечелиха квота за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (Аржентина), както и на Елизабет Йовчева, Вероника Любчова, Вая Драганова и Валерия Ватова.  Общият брой на заявените състезателки е 75 от 27 държави (Русия, Азербайджан, Франция, Япония, Беларус, Италия и др. ).

Русия все още не е подала имената на гимнастичките, които ще участват в двете направления - жени и девойки.  В заявките при девойките фигурира и  състезаващата се за Македония Рейчъл Стоянов с личен треньор Нешка Робева. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна