До 75 метра ще бъде допустимата височина на строителството на сгради в София

БГНЕС

До 75 метра ще бъде допустимата височина на строителството на сгради в София, предвиждат промени в Закона за устройство и застрояване на Столичната община, гласувани днес на второ четене в Комисията по политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание.

Нов устройствен план на София ще посочва зоните за високото строителство. Предстои промените в закона да бъдат гласувани в зала, информира депутатът от ГЕРБ и вносител на промените Александър Ненков:

Някои от нещата са в спешен порядък и имат нужда да бъдат приети, тъй като някои неща са жизненоважни, тъй като много проекти са спрени, именно с цел влизането на новия закон и новите правила. Имаме уверението от ръководството на Народното събрание и политическо решение това да стане в рамките на следващите седмици и да бъде гласувано в пленарна зала.

Председателят на комисията по архитектура и благоустройство в Столичния общински съвет Силвия Христова подчерта, че районите с високо строителство трябва да имат и транспортна обезпеченост, съгласно промените в закона:

Не само на високото, но и на по-голямото строителство на над 20 хиляди квадратни метра разгърната застроена площ да имаме тази транспортна обезпеченост. Това е изключително важно. ще има наредби на Общинския съвет  и когато дойдат плановете за разглеждане в СОС, да сме спокойни, че такъв анализ е направен коректно. 


Още от категорията

Кметът на Елхово свиква кризисния щаб заради река Тунджа

Кметът на Елхово Петър Киров свика заседание на кризисния щаб в общината. Причината е повишеното ниво на река Тунджа и набелязването на мерки за справяне със ситуацията. Нивото на реката е обезпокоително и вече има разливи в градския парк и в  земеделски земи до селата Трънково и Изгрев, съобщи Киров: "Искам да подчертая - няма опасност за..

публикувано на 23.03.18 в 16:54
Карън Макдугъл през 1998 г.

Тръмп разплакал модел на „Плейбой“ с опит да ѝ плати за секс

Бившата моделка на „Плейбой“ Карън Макдугъл, която твърди, че имала десетмесечната си връзка с президента на САЩ Доналд Тръмп, заяви, че той се опитал да ѝ плати за секс, предаде Би Би Си. В интервю за Си Ен Ен тя разкри, че плакала на път за вкъщи, след като Тръмп й предложил пари на първата им среща. Макдугъл се извини на първата дама..

публикувано на 23.03.18 в 16:53
Роботчето Финч притежава много умения, едно от които е да рисува по зададена тема

Шестокласници от Пазарджик се запознаха с роботчето Финч

За първи път в Пазарджик в Регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев“ пристигна роботчето Финч. Роботът е създаден да подпомага децата при първите им стъпки в света на програмирането. Най-напред с малкия робот се запознаха шестокласниците от Математическата гимназия в града. Децата бързо се ориентират в общуването си с роботчето. "Те живеят в..

публикувано на 23.03.18 в 16:43

Пътешествие в непознатото

Светът под водата не само е по-голям от този над земята. Той крие и не по-малко красота, и не по-малко живот, и не по-малко възможности за приключения. Не са мнозина обаче хората, които познават добре този свят и умеят хубаво да разказват за него, затова тази седмица ще ни гостува писателят и майстор на харпуна проф. Боян Биолчев. От него можем да..

публикувано на 23.03.18 в 16:35

Бедствената ситуация в община Видин остава в сила

Обстановката в община Видин постепенно се нормализира след обилния снеговалеж, който блокира пътищата в района тази сутрин. Все още е в сила бедствената ситуация. Има напредък по отношение на почистването на населените места, каза секретарят на кризисния щаб Огнян Петров: "Имаме проблеми в село Бела Рада, Буковец, Въртоп, Гайтанци, град Дунавци,..

обновено на 23.03.18 в 16:08
Нападателят влязъл в супермаркета в Треб малко след 11 часа местно време.

Френската полиция застреля нападателя, взел заложници в супермаркет в град Треб

Френската полиция застреля нападателя, който взе заложници в супермаркет в Южна Франция. Това съобщи източник, който е близък до разследването, и добави, че двама офицери са били ранени при операцията. По-рано трима души бяха убити при три отделни инцидента, които правителството определя като терористични актове. Мъжът, който дал клетва за..

обновено на 23.03.18 в 16:05

Пламен Димитров: Времето на плоските данъци отмина

Президентът на КНСБ Пламен Димитров се обяви за отмяна на плоския данък. На лекция в Софийския университет "Свети Климент Охридски" синдикалистът подчерта, че процесът на дигитализация ще доведе до задълбочаване на неравенствата в обществото: "Аз смятам, че отдавна е назряло времето да бъде поставен въпросът за начина, по който ние разпределяме нашите..

публикувано на 23.03.18 в 16:00