Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Французинът с български произход Венсан Винел с първи концерт у нас на Франкофоли

Четвъртото издание на ФРАНКОФОЛИ ще бъде първото събитие в България, което ще стартира кампанията „Отворена зона“ в партньорство с фондация „Моменти за равни възможности за достъп до култура и изкуство на хора в неравностойно положение и различни социално изолирани групи“. Така фестивалът застава зад социална кауза за равен достъп до култура и изкуство, съобщи Пресцентърът на Община Благоевград. 

Тази година фестивалът за съвременна музика ще се проведе на 22 и 23 юни при вход свободен в парк „Македония“ в града, където миналата година събитието събра над 30 000 зрители. 

За първи път на концертите на ФРАНКОФОЛИ ще бъде изградена специална фестивална зона, подходяща за настаняване на хора с нарушена мобилност и техните придружители, обособена като достъп и необходима видимост към сцената. На разположение за помощ в придвижването на хора с увреждания ще бъдат и доброволци-асистенти. Необходимост от асистент може да бъде предварително заявена в Информационния център в града. 

В подкрепа на кампанията „Отворена зона“ с първи самостоятелен концерт на Франкофоли в България пристига и Венсан Винел – незрящото момче с български произход, което през лятото на 2017 стана звезда във Франция след участието си в музикален риалити формат там. 

Певецът ще се качи на сцената на ФРАНКОФОЛИ на 22 юни с репертоар от първия си самостоятелен албум и негови интерпретации на световни хитове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени