Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решетников благодари на Сидеров, Боян Чуков и Николай Малинов

Бившият генерал от руските разузнавателни служби Леонид Решетников, за когото се появиха твърдения, че е лансирал кандидатурата на Румен Радев за президент на България преди година и половина, благодари на страницата си във „Фейсбук“ на лидера на "Атака" Волен Сидеров, на Боян Чуков, както и на председателя на национално сдружение „Русофили“ Николай Малинов за позициите им повод на последните събития, довели до ново напрежение в българо-руските отношения.

Решетников, който до миналата година беше директор на Руския институт за стратегически изследвания, а сега е изпълнителен директор на Общество за развитие на руското историческо просвещение "Двуглав орел", пише още, че българският народ е несправедливо обвиняван в неблагодарности предателство към Русия, но подчертава, че българският политически елит се е отдалечил от обикновените българи и че членството на България в НАТО и ЕС я прави враг на Русия.

Бившият генерал, който има аспирантура в Софийския университет, пише още, че не вижда особено разлика между ГЕРБ и БСП, що се отнася до отношението към Русия.

"Не виждаме голяма разлика между ГЕРБ и БСП. Социалистите обичат много да обещават, но и като герберите не правят нищо реално за развитие на българско-руското сътрудничество", пише още Решетников.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени