Нинова поиска контролът на язовирите и дигите да е само от един орган

Вл. Тошев от ГЕРБ: Политиката трябва да е в НС, а в Брегово - да се мисли как да се помогне на хората
| обновено на 13.03.18 в 16:44
Лидерът на БСП Корнелия Нинова в Брегово, на дигата на р. Тимок.
БГНЕС

Водите на река Тимок отговарят на изискванията за добро състояние. Резултатите от измерените на място показатели са с характерни стойности за годишния сезон, съобщи МОСВ. Пробите от повърхностни води ще бъдат изследвани по над 15 показателя, включващи основни физикохимични показатели, специфични замърсители и приоритетни вещества. Анализите ще се извършат в лаборатория и резултатите ще бъдат готови през следващите дни.
Междувременно, във видинската община Брегово продължава частичното бедствено положение заради риска от наводнение. Водата се изпомпва, но опасността все още не е отминала – нивото на река Тимок не се покачва, но се повишават подпочвените води. По разпореждане на премиера Бойко Борисов, министърът на екологията Нено Димов е на оглед в района.  

Няма замърсяване на водата, отново беше категоричен Димов:

"Имаме спешна проба, която взехме тази сутрин. Първите резултати са готови и показват, че електропроводимостта е доста ниска, което говори, индиректно, за отсъствие на метали над нормите които има. Ще продължим да вземаме проби и следващите три дни, за да сме сигурни, че това състояние няма да бъде променено. Има ли промяна, естествено, веднага ще уведомим гражданите".Заради бедственото положение в Брегово изнесено заседание там имаше Изпълнителното бюро на БСП, начело с председателя Корнелия Нинова. Според нея е нужна държавна политика и контролът на язовирите и дигите да е само от един орган.

На място в Брегово депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев репликира Нинова, че политиката трябва да е в парламента, а в Брегово трябва да се мисли как да се помогне на хората.

Областният управител на Видин Албена Георгиева призова да не се внася напрежение и каза категорично, че опасност за хората няма.

Свързани новини

Няма опасност за хората във видинската община Брегово

Няма опасност за хората във видинската община Брегово, заявиха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Видин. В момента тече операция по изпомпване на подпочвените води, след като река Тимок преля и заля имотите на..

обновено на 13.03.18 в 13:03
Още от категорията

Макрон: Покушението срещу Скрипал е атака срещу суверенитета на ЕС

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му в английския град Солсбъри е атака срещу общата сигурност и суверенитета на ЕС. Той обяви това след среща на лидерите на Общността в Брюксел. По думите..

публикувано на 23.03.18 в 19:02

ЕС изтегля посланика си от Москва, страни-членки се готвят да гонят руски дипломати

Франция, Полша, Естония, Литва са страните от ЕС, които обмислят изгонването на руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания по скандала с покушението срещу бившия шпионин Сергей Скрипал, пише "Гардиън", като се позовава на анонимни..

обновено на 23.03.18 в 17:48

Туск: ЕС осъжда незаконните действия на Турция в Средиземно и Егейско море

ЕС категорично осъжда продължаващите незаконни действия на Турция в Средиземно и Егейско море в контекста на очакваната среща на върха Турция – ЕС във Варна. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск : "Този въпрос ще бъде повдигнат..

обновено на 23.03.18 в 17:43
Никола Димитров

Скопие не е съгласно със слятото изписване на имената "Горна Македония" или "Нова Македония"

Външните министри на Гърция и Македония Никос Кодзиас и Никола Димитров проведоха разговори в Скопие по двустранния спор за името на република Македония.  Атина предпочита слято изписване на имената "Горна Македония" или "Нова Македония".  На обща..

публикувано на 23.03.18 в 17:25

Валентин Радев притеснен от случая с неупражнен граничен контрол на летище София

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е силно притеснен от  случая с неупражнен граничен контрол на пътниците в самолета от Франция, кацнал преди три дни на летище София.   "Връзката между този скандален факт и днешния терористичен акт във..

публикувано на 23.03.18 в 17:08
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск

Според Доналд Туск в понеделник ще има още мерки по случая „Скрипал“

Председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск заяви, че в понеделник ще станат ясни мерките, които отделните страни от общността ще предприемат срещу Русия по случая „Скрипал“, предава РИА „Новости“. Според Туск мерките ще бъдат на национално..

публикувано на 23.03.18 в 16:30

Министър Ананиев: Правилата за финансово управление на държавните болници ще бъдат готови до 1 април

До края на следващата седмица ще бъдат готови новите правила за финансово управление и контрол на държавните болници, които ще бъдат предложени и на общините. Това заяви във Варна министърът на здравеопазването  Кирил Ананиев . Обсъждат се и..

публикувано на 23.03.18 в 16:04