Eмисия новини
от 01.00 часа

Хакерска атака отложи гласуването за „Мача на звездите“

Мачът на звездите ще бъде в Ботевград
Снимка: Росен Ракаджиев

Хакерска атака отложи с близо десетина дни гласуването за избор на играчи в "Мача на звездите" от календара на мъжката Национална баскетболна лига, който ще се състои на 22 април в "Арена Ботевград", съобщиха организаторите.

Буквално часове преди вотът да тръгне в интернет страницата www.all-star.bg, недоброжелателни фенове са успели да пробият сигурността на анкетата и да "инсталират" малко над 300 гласа. Макар повечето от тях да са разпилени за различни играчи и отбори, ИТ специалистите на "СпортЛаб" са различили и ясна тенденция в наслагването на вот за представители на определен отбор.

За да се преодолее слабостта в сигурността, организаторите отложиха старта на гласуването за 14 март. Продължителността му ще бъде точно 10 дни, като непосредствено след края му ще бъдат обявени и резултатите. Изборът, който феновете правят, е за 20 играчи - по 10 българи и чужденци, които ще бъдат разпределени в двата отбора. Останалите 4 състезатели ще бъдат квота на треньорите и организаторите от "СпортЛаб", Национална баскетболна лига и Българска федерация баскетбол.

По решение на организаторите в списъка за гласуване са включени и новите имена в отборите - бившият капитан на националния отбор Филип Виденов, както и новите чужденци на Левски Лукойл и Берое.


Още от

Последно в Спорт

Всички новини в Спорт: днес | вчера