Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хосе Карерас ще пее в "Арена Армеец" на 21 октомври

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Знаменитият испански тенор Хосе Карерас ще зарадва българската публика с още един впечатляващ концерт, но този път в най-голямата зала у нас – "Арена Армеец", на 21 октомври. Патрон на събитието е кавалерът на "Златната топка" Христо Стоичков, който ще се прибере в България специално за музикалния спектакъл на Маестрото, съобщават организаторите от Moko Solution. 

Единият от знаменитите "Трима тенори" ще излезе отново пред многобройните си почитатели у нас, въпреки че е разредил до максимум участията си на голяма сцена. Изненадващата визита на Хосе Карерас в София е още едно доказателство за дългогодишното приятелство и дълбоко уважение, което свързва великия тенор и Христо Стоичков, отбелязват организаторите. 

Билетите вече са в продажба – в мрежата на Eventim на цени от 70 до 180 лева.

Новата оперна сензация на България и ученик на Маестрото – 36-годишният тенор Росен Ненчев, също ще участва в концерта, солист на Софийската опера и балет и един от 22-мата избрани от цял свят във втория майсторски клас на Хосе Карерас. 

"Има много красив лиричен глас, който много ми харесва. Пее с чувство, с усет, с динамика" – казва Карерас за своя талантлив ученик. 

Росен Ненчев също не пести комплименти за златния глас на операта: "Маестрото е невероятен човек. Има силна аура около себе си. Съветът, който ми даде и винаги ще помня, е да бъда себе си" – не крие възхищението си младият тенор.

Информацията е на БТА.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна