Eмисия новини
от 19.00 часа

Извънредно заседание на комитета за справяне с кризисни ситуации "Кобра" по случая "Скрипал"

Амбър Ръд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд проведе ново извънредно заседание на комитета за справяне с кризисни ситуации „Кобра“ по случая "Скрипал“, след което заяви, че от руска страна вече има реакции и се очаква отговор от Кремъл до полунощ, след което ще бъде взето решение какви ще бъдат следващите ходове на кабинета.

На въпрос на изнесената информация, че британското разузнаване ще разследва отново всички 14 смъртни случая досега в Обединеното кралство, свързвани с името на Русия, Амбър Ръд отговори, че в момента неин приоритет е случая в Солзбъри. А запитана дали на руснаците ще бъдат предоставени проби от невнопаралитичния газ, както те поискаха, Ръд отговори:

„Руснаците започнаха да реагират. Премиерът бе пределно ясен, че до полунощ е срокът да отговорят задоволително на нейното искане. Така че ще изчакаме да видим какъв е техният отговор“.

В същото време американският президент Доналд Тръмп заяви, че по всичко изглежда, че инцидентът в Солзбъри е дело на Русия. Той ще разговаря по-късно по телефона с Тереза Мей, но отбеляза, че има пълна вяра на британското разузнаване.

Още от

Последно в Европа

Всички новини в Европа: днес | вчера

Най-четени