Дигата до моста при видинското село Иново е възстановена

Комисията проверява пробива на дигата при село Иново
Снимка: Радио ВИДИН

За да се предотврати повторно заливане на земеделски земи, на разрушения участък на дигата до моста при видинското село Иново беше насипана земна маса. След извършените спешни аварийно-възстановителни дейности няма опасност за инфраструктурата в района на селото, съобщиха от Министерството на земеделието.

Още от категорията

Най-малко 15 ранени при експлозия в ресторант в Канада

Най-малко 15 души бяха ранени при експлозия в ресторант в канадската провинция Онтарио, съобщи Ройтерс, като се позовават на местни медии. Експлозията станала в индийски ресторант в град Мисисога, западно от Торонто. Трима от ранените са в тежко състояние. Полицията издирва двама мъже, заподозрени за взривяване на самоделна бомба в ресторанта.

публикувано на 25.05.18 в 09:59

Ловчанският митрополит: Възпитаването на децата в православие може да доведе до намаляване на агресията

От години български духовници призовават Министерството на образованието  религията да бъде въведена като задължителен учебен предмет в училищата. От известно време в социалните мрежи дори се организира и подписка за това, по възванието на Ловчанския митрополит Гавриил. Според него възпитаването на децата в православие може да доведе до..

публикувано на 25.05.18 в 09:45

На ГКПП "Капитан Андреево" е предотвратена контрабанда на наркотици

На граничния пункт "Капитан Андреево" е предотвратена контрабанда на около 200 килограма наркотици. Подробностите ще бъдат огласени по-късно днес на специална пресконференция от директора на Агенция "Митници" Георги Костов и главния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

публикувано на 25.05.18 в 09:04

Недостатъци и добри практики в новите правила за личните данни

Европейският регламент за защита на личните данни влиза в сила и е директно приложим у нас от днес. У нас до края на месеца продължава обществената консултация по промените в Закона за защита на личните данни, въпреки че България все още не е готова с промените във вътрешното си законодателство и Законът за защита на личните данни все още..

публикувано на 25.05.18 в 08:30

Инспектират строителството на язовир "Пловдивци" в община Рудозем

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова заедно с областния управител на Смолян Недялко Славов и ще направят инспекция на място на яз. „Пловдивци” в община Рудозем. Язовирът ще бъде открит през тази година, той е с обем 2,45 милиона кубически метра и е проектиран за водоснабдяване на градовете Мадан и Рудозем,..

публикувано на 25.05.18 в 08:16

Документи от Секретния архив на Ватикана показват във Велико Търново

Документи от Секретния архив на Ватикана са подредени в изложбата „Папството и българите от 9-и до 21-и век“, която ще бъде открита днес във Велико Търново. Експозицията е посветена на 370-годишнината от основаването на Католическата Никополска Епархия. В документалната и фотографска изложба са проследени сложните връзки на българските владетели и..

публикувано на 25.05.18 в 07:45

Преглед на печата

Отбелязването на 24-ти май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, е сред акцентите на вестниците тази сутрин. "Двоен поклон пред гроба на Свети Кирил" е водещото заглавие за вестник "Труд". Изданието отбелязва, че за първи път в историята България и Македония се поклониха заедно пред паметта и делото на светите братя Кирил..

публикувано на 25.05.18 в 07:10