Томислав Дончев за сделката с ЧЕЗ: Опитваме се да контролираме ситуацията

Томислав Дончев
Снимка: БГНЕС

Държавата се опитва да влезе със собственост в сделката с ЧЕЗ, за да може „поне частично да контролира ситуацията“. Това обясни вицепремиерът Томислав Дончев в отговор на въпрос как правителството би гарантирало обществения интерес при продажбата на българските активи на компанията на „Инерком“.

Дончев подчерта, че възможностите на държавата в тази насока са ограничени, но изтъкна, че общественият интерес се защитава и от контролните органи - Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за енергийно и водно регулиране.

Още от категорията
Откритият саркофаг в Александрия.

Учени проучват мистериозен черен саркофаг, открит в Египет

Археолозите в Египет откриха в Александрия масивен черен гранитен саркофаг, който е бил недокоснат в продължение на 2000 години. Откритието веднага задейства вълна от слухове, суеверия и подозрения, предаде БГНЕС. В саркофага бяха намерени три скелета, плуващи в кафеникаво-червеникава течност, която изпуска ужасяваща миризма. Египетското..

публикувано на 20.07.18 в 13:24
Ива Дойчинова и Георги Лозанов в студиото на програма „Христо Ботев“

Ще донесе ли повече прозрачност в медиите новият медиен закон

„Промените в медийното законодателство на Пеевски не могат да навредят. Те са като буря в чаша вода. Трябва да се опише като конфликт на интереси връзката между медии и политика. Това трябва да включи и партийните телевизии.“

публикувано на 20.07.18 в 13:10

Гърция задържа четирима турски граждани

В Гърция бяха арестувани четирима турски граждани на границата с Гърция. Турците са без разрешително за влизане в европейска страна. Полицията в Орестиада е предала на прокурора четиримата турски граждани, влезли нелегално в Гърция. Двама от тях са заявили, че са журналисти, дошли на гръцка територия, за да отразят спасителната операция за майка с три..

публикувано на 20.07.18 в 12:55

Православната църква почита паметта на пророк Илия

Църквата почита паметта на един от най-ревностните и пламенни старозаветни пророци свети Илия. Датата се чества и като ден на Илинденско-Преображенското въстание, избухнало през 1903 г. Пророк Илия е живял около 900 г. пр. Хр., когато еврейският народ бил разделен на две царства – Юдейско и Израилско, а вярата в Бог се сменила с езически суеверия...

обновено на 20.07.18 в 12:43

Украинският шофьор на ТИР, блъснал и убил бременна жена и съпруга й, отива на съд

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителния акт срещу украинския шофьор на ТИР, блъснал и убил на магистрала „Тракия“ бременна жена и съпруга й. Обвинението е за причинена смърт по непредпазливост.„ Мъжът е нарушил правилата за движение и е шофирал след употребата на марихуана. Като основна причина за тежката катастрофа се..

публикувано на 20.07.18 в 12:39

Задигнаха 10 хиляди лева от столичен магазин

Близо 10 хиляди лева са откраднати от каса на управителя на магазин в столичният квартал „Младост“. За инцидента е станало ясно днес. На мястото са изпратени екипи на СДВР, които да разследват случая. 

публикувано на 20.07.18 в 12:36

Умишлен палеж на охраняем паркинг в столичен квартал, 12 коли изгоряха

Общо 12 коли са изгорели на паркинг в столичният квартал „Люлин“. За момента от МВР не се ангажират с официална версия за умишлен палеж. Директорът на столичната пожарна старши комисар Веселин Гетов информира. "В 24.00 часа е получен сигнал в нашия оперативен център за възникнало горене на автомобили на автопаркинг на бул."Петър..

обновено на 20.07.18 в 12:35