Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моуриньо: Първият гол изигра решаваща роля

Жозе Моуриньо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на „Манчестър Юнайтед“ Жозе Моуриньо заяви, че първият гол на Севиля е изиграл решаваща роля за крайния изход в противоборството в Шампионската лига. Испанците спечелиха снощи на „Олд Трафорд“ с 2:1 и продължават напред, след като първата среща завърши без попадения.

Уисам Бен Йедер вкара и двата гола за гостите, а малко преди края Ромелу Лукаку върна едно попадение за „Юнайтед“.

"Беше ясно, че първият гол, който падне в този мач, ще изиграе важна роля. За това говореше не само резултатът от първата среща, но и характерът на втората. Старахме се да играем агресивно и напористо от първите минути, но не успяхме да вкараме. А с течение на мача, "Севиля" все повече владееше топката и контролираше срещата.

"Ние имахме добри моменти за превземане на вратата на гостите, но "Севиля" вкара първи. И този гол промени абсолютно всичко. А второто попадение направи нашата задача практически невъзможна. Но поне мога да кажа, че нашите футболисти се постараха и играха така, както трябва. От гледна точка на този въпрос няма какво да кажа.

През уикенда на Червените дяволи им предстои мач с Брайтън от турнира за Купата на страната и Моуриньо иска да се концентрира там.

"Знам какво се случва в отбора, защото съм бил в такава ситуация и преди в Реал (Мадрид), както и още по-рано в Порто. Затова не искам да правя драма от нашето отпадане в Шампионската лига. Това не е краят на света. Това е просто футбол и ние имаме следващ мач в събота. А и не мисля, че ситуацията е някаква съвсем нова за този клуб“, допълни португалецът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!