Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Точка БГ ще отпразнуват първите седем

БНР Новини
„Точка БГ” и Димитрина Кюркчиева
Снимка: Кристиян Бояджиев

На 15 март Акустичният проект за нови градски песни „Точка БГ” ще отбележи седмия си рожден ден с концерт в столичния Sofia Live Club.
Четири ярки индивидуалности събира формацията, позната и обичана не само у нас, но и извън пределите на родината. Зорница Попова (вокал), Тодор Янкулов (китара, вокал), Красимир Първанов (китара, вокал) и Пламен Сивов (китара, вокал). И четиримата са лица на „бардовските” общества, на „поетите с китара”, наричани още „автор-изпълнители”. И четиримата – „носители на награди”, „лауреати”  и душеприказчици. Залите на концертите им са винаги пълни с ценители и развълнувана публика. А сайтът им е организиран с вещина и вдъхновение.
„Песента като приключение. Песента като неповторимо съчетание на музика и текст. Четири гласа и три китари. Едно завръщане към всичко онова, което загубихме във века на електронното звучене и компютрите. Живият звук на истинските инструменти, пулсът на непосредственото общуване с музиката. И една поезия, в която всяка дума е важна” – четем там.

Бардът Красимир Първанов от „Точка БГ” покани чрез „Артефир” приятели на формацията на ЧРД-концерт този четвъртък в Sofia Live Club. Чуйте разговора ни.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна