Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на "Барселона" е против връщането на Неймар

Неймар
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на "Барселона" Жосеп Мария Бартомеу се изказа против евентуално връщане на Неймар в отбора, който през миналото лято се премести във френския "Пари Сен Жермен" срещу умопомрачителната сума от 222 милиона евро, съобщава радио Копе.

Мнението му се поддържа и от вицепрезидента на клуба Жорди Местре.

Самият Неймар не се чувства комфортно при парижани, има проблеми с Единсон Кавани, иска от треньора да не поставя Килиан Мбапе като титуляр и определено бъдещето му във френската столица не изглежда дългосрочно. Според някои медии, Неймар е поръчал на баща си да търси варианти за връщането му в каталунската столица, като е готов да свали доста от заплатата си.

За разлика от шефовете, футболистите начело с Лионел Меси, Иван Ракитич и Филипе Коутиньо заявиха, че искат бразилеца да се върне.

"Не смятам, че е удачно да го връщаме. За нас би било още едно унижение след цялата сага, която трябваше да преживеем през миналото лято. Все пак "Барселона" има своето достойнство и трябва да го пази, заяви Бартомеу няколко часа преди втората среща с "Челси" от осминафиналите в Шампионската лига. Президентът добави, че най-важното, което го е развълнувало е пълното възстановяване на Андрес Иниеста. Халфът имаше нужда само от 9 дни, но довечера по всичко изглежда, че ще бъде титуляр.

Самият Неймар в момента се възстановява от травма, която получи по време на срещата с "Марсилия", спечелена от ПСЖ с 3:0. Очакванията са той да бъде готов за игра в началото на май. Към момента във всички турнири той има 30 мача, в които е вкарал 29 гола и е подал 3 асистенции.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!