Гръцки телевизии не излъчват информационните си програми като протест срещу спирането на частна телевизия

Снимка: архив

Днес всички частни телевизии, както и държавната ЕРТ, не излъчват новинарски емисии в знак на подкрепа към колегите си от телевизия "Мега". Най-влиятелният до скоро телевизионен канал не получи лиценз и спира излъчване на програмата си. Работещите в него са около петстотин журналисти и технически екип, които остават без работа.

Правителството на Алексис Ципрас наложи строги правила по лицензиране, за да се премахнат "порочните връзки между управляващи и медии". Опозицията атакува правителството с аргумант, че налага политически контрол върху телевизиите.

Собствениците на "Мега" подадоха съдебен иск срещу отнемането на лиценза на телевизията.

Още от категорията

Родителите на учениците от начално училище „Васил Левски“ във Варна настояват за ремонт на сградата

Родителите на учениците от начално училище „Васил Левски“ в квартал „Аспарухово“ във Варна, които сформираха инициативен комитет, ще се срещнат днес с ръководството на общината. Поводът е, че от половин година сградата на учебното заведение  е празна, децата са преместени в други училища, защото оставането им там е опасно. Покривът не е изграден..

публикувано на 21.06.18 в 09:16

Фермерите в Словакия протестират, недоволни от измамите със земеделски субсидии

Фермерите в Словакия излязоха на протест снощи, като навлязоха с десетки трактори в столицата Братислава, недоволни от измамите със земеделски субсидии. Случаите бяха разкрити в едно от последните разследвания на журналиста Ян Куциак, убит през февруари тази година. Според фермерите правителството и управляващата лява партия Смер години наред не обръщат..

публикувано на 21.06.18 в 08:58
Д-р Мариана Симеонова

Пациентски организации "Заедно с теб" не са съгласни с оставката на директора на Агенцията по трансплантация

Пациентски организации "Заедно с теб" разпространиха писмо до медиите, в което изразяват несъгласието си с оставката на д-р Мариана Симеонова, директор на Агенцията по трансплантация. Според пациентите, без д-р Симеонова работата на институцията ще спре напълно. "Хоризонт" научи, че д-р Симеонова е подала заявление за напускане, но днес й предстои още..

публикувано на 21.06.18 в 08:53
Мъж държи плакат с надпис „Без наказания за чиновници“ на протеста снощи в Букурещ.

Румънци протестираха срещу законови изменения, които пречели на борбата с корупцията

Хиляди хора се събраха снощи на протести в Букурещ и други градове на Румъния срещу предлаганите от управляващите законови изменения, които според опозицията имат за цел да амнистират нарушители и да пречат на борбата с корупцията. Пред сградата на правителството близо 5000 души скандираха „Крадци“ и се зарекоха, че „Няма да отстъпят“...

публикувано на 21.06.18 в 08:51

Нови данни от „Панамските досиета“ уличават световни знаменитости в укриване на доходи

Нови данни от „Панамските досиета“ сочат, че укриването на доходи и данъци от известни личности продължава. Това става ясно от публикация в германски медии, участвали в журналистическото разследване на международния консорциум на разследващи журналисти. Капитанът на аржентинския национален отбор Лионел Меси бе неприятно изненадан преди втория си..

публикувано на 21.06.18 в 08:34

В 13.07 часа днес в България ще настъпи астрономическото лято

В 13 часа и 7 мин. днес в България ще настъпи астрономическото лято. Днешния ден е й най-дългия в годината и ще продължи 15 часа, 19 минути и 29 секунди, каза д-р Владимир Божилов, астрофизик в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. „Северният полюс на земята е максимално близко, насочен ъгъл само от 3,4 градуса км лъчите на слънцето. За..

обновено на 21.06.18 в 08:27

Част от служителите на НИМХ излизат на протест срещу ръководството на БАН

Част от служителите на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН излизат в 9 ч. на протест срещу ръководството на Българската академия на науките, което според тях ги оставя без необходимите минимални средства за изпълнение на задълженията им. „За съжаление, до днес тези средства за тази година все още не са осигурени“,..

обновено на 21.06.18 в 08:15