Eмисия новини
от 05.00 часа

ФИФА изпрати делегация в Гърция

Въоръженият Савидис нахлу на терена
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световната федерация по футбол (ФИФА) ще изпрати делегация в Гърция, която да вземе участие в дискусиите по проблемите в местното първенство. Както е известно, първенството в Гърция е спряно.

В писмо до Гръцкия футболен съюз (ЕПО) подписано от директора на ФИФА за Европа Бьорн Васало пише, че делегацията пристига днес и иска срещи както с хора от федерацията, от лигата, както и с представители на правителството.

"ФИФА ще бъде безкомпромисна към каквито и да е форми на насилие във футбола. Искаме гаранции от правителството за сигурността на хората по стадионите, както и да чуем мерките от федерацията, от Лигата, от самите клубове и да ни бъде обяснено какви евентуални рискове и последици може да има“, казва Бьорн Васало.

"Ако Гърция вътре в себе си не може да реши проблемите, които са назрели и ескалираха по време на дербито ПАОК- АЕК, то ФИФА ще бъде принудена да ги извади от международните турнири и на клубно, и на национално ниво“, допълни той.

Причина за спирането на футболното първенство беше нахлуването на президента на ПАОК Иван Савидис на терена заедно с охраната и с препасан пистолет на кръста. Гръцкият милионер с руски паспорт се вбеси на решението на съдията да не зачете гол за неговия отбор срещу АЕК.

В същото време прокуратурата стартира разследване на всички детайли около случая, в това число и дали полицията е игнорирала указанията да бъде арестуван Иван Савидис.


Още от

Последно в

Всички новини в Спорт: днес | вчера