Eмисия новини
от 22.00 часа

Месец на Боряна Сечанова в юбилейния сезон на балет „Арабеск“

| обновено на 14.03.18 в 19:33

Продължава юбилейният 50-и сезон на балет „Арабеск“, на сцената на Националния музикален театър „Стефан Македонски“. Месец март е посветен на творчеството на голямата българска хореографка Боряна Сечанова.

След спектакъла „Кармен колекция“на 7-и март, на 15-и март елитната българска танцова трупа за съвременен балет ще играе за своята публика „Пандора“ по музика на холандския композитор Пол ван Брюхе и българския композитор Петър Дундаков - един от най-предизвикателните проекти на Боряна Сечанова през последните 10 години, който изследва съзнанието на съвременния човек като действително вместилище на доброто и злото. На 29-и март балет „Арабеск“ ще играе отново „Ромео и Жулиета“ по музика на Прокофиев. С много успешната премиера на тази творба започна великолепно юбилейният сезон 2017/2018 г.

Чуйте в звуковия файл разговора на Росица Кавалджиева с Боряна Сечанова в предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“.

Българското национално радио ви дава възможност да бъдете сред публиката на спектакъла „Ромео и Жулиета“ на 29-и март в НМТ „Стефан Македонски“ с билети – подарък от предаването „Каста дива“. Можете да участвате в томболата като ни пишете до 21-и март на електронната поща castadiva@bnr.bg Пожелаваме Ви късмет!


Още от

Последно в

Всички новини в Мнения: днес | вчера