Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба в памет на Велко Кънев ще бъде открита пред Народния театър

БНР Новини
Велко Кънев
Снимка: Българска национална филмотека

Снимка: Съюз на артистите в България„Велко Кънев: Разгневени монолози” – така е озаглавена изложбата, която Съюзът на артистите в България организира в чест на 70-ата годишнина от рождението на големия български актьор, който ни напусна твърде рано преди 7 години. Експозицията включва документи, снимки, рецензии, интервюта и отзиви от архивите на Драматичния театър „Стефан Киров” в  Сливен, на Сатиричния театър „Алеко Константинов” и на Народния театър „Иван Вазов” – театри, където Велко Кънев е работил през годините. Представени са материали и от архивите на Съюза на артистите в България, на Българската национална филмотека, Профилм ЕООД, от личния архив на Велко Кънев – със съдействието на съпругата му Дора Кънева, както и от архивите на актьора Димитър Манчев, на режисьорката Адела Пеева и на сценариста и режисьор Людмил Тодоров.

Официалното откриване на изложбата е в понеделник, 19 март, от 17 часа в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов”, където ще остане до 2 април.

В звуковия файл може да чуете разговора в „Артефир” с театроведа Тинка Николова, куратор на изложбата, и с Дора Кънева – съпруга на Велко Кънев.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна