Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ананиев: Ще има оптимизация на структурите в "Пирогов", директорът остава

| обновено на 16.03.18 в 15:45
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви в кулоарите на парламента, че оздравителните планове за болниците вече дават резултат. Предстои преструктуриране и оптимизация в "Пирогов", но смяна на шефове няма да има: 

"Засега няма болница, която да е в състояние на фалит. Знаете, че направихме оздравителни планове на всички болници и най-вече на най-тежките болници, които се изпълняват и с всеки месец финансовото им положение се подобрява. Ще влезнем следващата седмица в "Пирогов" с конкретен оздравителен план. Той ще подобри в значителна степен финансовото му състояние, както ще оптимизира разходите, така ще оптимизира и структурите вътре в болницата. На този етап не обмислям смяна на директори, тъй като не се е доказала някаква вина на директорите, които управляват в момента".

В болница "Пирогов" не е постъпвала информация от прокуратурата за провеждане на каквото и да било производство или проверка, съобщи пиарът на лечебното заведение Мария Порайзова. Към момента на територията на "Пирогов" няма частни структури, допълни тя:
"В момента, в който в бъдеще има проверка, независимо от кой държавен орган, ние ще окажем пълно съдействие".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна