Eмисия новини
от 05.00 часа

Щафетата на Франция по биатлон първа, българките – 20-ти

Щафетата на Франция по биатлон първа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тимът на Франция спечели щафетата на 4 по 6 км от Световната купа по биатлон при жените в Осло-Холменколен (Норвегия). Бронзовият медалист от Пьончганг в състав Анаис Шевалие, Селия Емоние, Мари Дорен-Абер и Анаис Бескон завърши за 1:10:58.3 часа, след като допусна общо шест грешки при стрелбата. Това е втората победа за Франция в общо четири състезания при щафетите на 4 по 6 километра в тазгодишния сезон.

На втора позиция е Германия (Марен Хамершмид, Денис Херман, Франциска Пройс и Лаура Далмайер). Германките изостанаха на 14.4 секунди след тима на Франция, след като имат седем грешки при стрелбата. Германският тим спечели две от четирите състезания в дисциплината в настоящото издание на Световната купа, като има и две втори позиции. Трети се нареди отборът на Италия в състав Лиза Витоци, Доротея Вирер, Никол Гонтие и Федерика Санфилипо. Италианките, които имат осем грешки при стрелбите, са на 33.2 секунди след днешните победителки. 

Тимът на България в състав Емилия Йорданова, Даниела Кадева, Стефани Попова и Десислава Стоянова финишира на 20-то място с общо 11 пропуска при стрелбата.


Още от