Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Победата на Владимир Путин на президентските избори Русия е основна тема в чуждестранния печат.

Очаква се Путин да продължи да управлява без особени промени по отношение на опита да възстанови Русия като световна сила, като същевременно ограничава икономическите реформи у дома, отбелязва "Ню Йорк таймс".

"Изостряне на напрежението със Запада" е очакването на "Вашингтон пост" за вероятно последния мандат на Путин. Сюжетът е, че Русия е под нападение и се нуждае от силен лидер, за да оцелее, отбелязва вестникът.

Вестник "Гардиън" пише, че четвъртият мандат на Владимир Путин ще продължи до 2024 година, с което той ще стане първият лидер в Кремъл, който управлява две десетилетия, след Йосиф Сталин.

"Всичко ще се стопи като лед, но славата на Владимир, славата на Русия ще останат. Русия не само че ще оцелее, но и ще доминира над света“, такова пророчество, приписвано на Баба Ванга, цитира британският "Daily Express". Изданието нарича българката "Нострадамус на Балканите".

В други акценти англоезичният "The Korea Herald" информира, че старши севернокорейски дипломат ще води неофициални разговори с представители на САЩ и Южна Корея във Финландия. Чое Канг Ил, който отговаря за Северна Америка във външното министерство на Пхенян, вероятно ще говори с бившия посланик на САЩ в Китай Катлийн Стивънс.

"Таймс ъф Израел" цитира интервю на саудитския лидер Мохамед Бин Салман, който утре трябва да се срещне с американския президент Доналд Тръмп. Пред американския канал CBS 32-годишният престолонаследник е заявил, че само смъртта му може да предотврати бъдещото му управление, в което ще продължи борбата му с религиозните фундаменталисти в страната.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени