Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов отправи критика, че Европол не е изяснила сътрудничеството с Великобритания след Брекзит

Цветан Цветанов
Снимка: БТА

Критика, че Европол не е изяснила сътрудничеството с Великобритания след Брекзит отправи председателят на вътрешната комисия в парламента Цветан Цветанов по време на заседанието на Групата за парламентарен контрол на европейската агенция в София.

"В тази посока смятам, че действително трябваше да има и някои акценти, свързани с дългогодишното програмиране за 2019-2021, защото не виждам никъде къде са последващите действия от Брекзит".

Според директора на Европол Роб Уейнрайт преговорите с Великобритания за излизане от ЕС трябва да се провеждат по такъв начин, че да не се засяга сигурността. Европол има интерес създадените с времето връзки и инструменти за работа с Великобритания да бъдат запазени и използвани. Контрабандата на наркотици си остава най-голямата като обем престъпност в Европа, каза Уейнрайт на заседанието на групата за парламентарен контрол на европейската агенция в София. Сред приоритетите на Европол той посочи борбата с организираната престъпност. Подчерта и нуждата от засилено наблюдение на т.нар. "тъмна мрежа" и криптовалутите. 


 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна