Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Ханеке гостува на София Филм Фест с "Щастлив край"

Снимка: www.siff.bg
Филмът "Щастлив край" на австрийския режисьор Михаил Ханеке е част от София Филм Фест. Зрителите могат да го видят на 24 март в Дома на киното. Продукцията разказва историята на семейната вина, на отчуждението и рисува портрета на изолираните членове на едно семейство, всеки от които крие своите тайни. 

Кинокритикът Елица Матеева сподели за предаването "Нещо повече", че историята е свързана със семейството, отношението между поколенията и темата за смъртта.

В този случай имаме една богата буржоазна фамилия, в която между отделните членове на семейството съществуват кризи, които постепенно се откриват. Основоположникът на тази фамилия е един възрастен господин, който се стреми към своя финален край, прави страшно много опити да сложи край на своя живот, но пък най-малкият член на фамилията - едно момиче, се опитва да общува с него. 

Всъщност между дядото и момиченцето има сходни стремления спрямо живота...

Една от основните гледни точки на 13-годишната Ева - Фантин Ардуин:

"Не знам оттук насетне каква ще бъде творческата биография на тази актриса, но тук  това лъчезарно дете, толкова често изглеждащо, с искрено изражение и с тези големи очи пред камерата, прави много добра роля. В някой положения други актьори бледнеят спрямо нейното присъствие".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени