Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във всички населени места на община Тунджа ще бъдат поставени камери

Снимка: БГНЕС

До края на годината във всички населени места на община Тунджа ще бъде поставено видеонаблюдение. Записите от камерите ще се съхраняват в срок от 1 месец и при необходимост ще бъдат предоставяни на полицията.

Изграждането на системата за видеонаблюдение се финансира от общинския бюджет, като за първия етап са осигурени 30 000 лева. В момента се поставят 200 камери в 20 села на общината, като до края на годината се предвижда да бъдат обхванати всички 44 села, разясни секретарят на община Тунджа Антон Кръстев:

"С районното управление съвместно координираме работата по определяне на местата за поставяне на тези камери. Към този момент органите на полицията не са в готовност да приемат тази информация в свой команден център и да наблюдават. Тази информация ще бъде видима при нас за цялата територия и съответно предоставена при необходимост."

Кражбата на селскостопанска продукция, особено по време на прибирането на реколтата, както и голямата битова престъпност, принудиха ръководството на община Стралджа освен видеонаблюдение, да създаде и общинско звено за охрана, съобщи кметът на Стралджа Атанас Киров. Издръжката на охраната натоварва общинския бюджет допълнително с около 100 000 лева годишно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени