Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев е на посещение в Израел

Румен Радев
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще обсъди с израелския си колега Реувен Ривлин възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между двете държави.

Във фокуса на разговорите между Радев и Ривлин ще бъдат възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Израел в сферите на сигурността, борбата с тероризма, икономиката и инвестициите. В първия ден от визитата си президентът ще се срещне с представители на организациите на българските евреи в Израел. 

Утре Радев ще участва в церемония по запалването на вечния огън в памет на жертвите на Холокоста. Президентът ще се срещне с председателя на Кнесета Юли Еделщайн и ще направи изказване на VI Глобален форум за борба с антисемитизма. 

В рамките на визитата е предвидена среща и с израелския премиер Бенямин Нетаняху. Президентът ще посети и Палестина. В Рамала държавният глава ще положи венец на гроба на Ясер Арафат и ще разговаря с палестинския си колега Махмуд Абас. Двамата ще обсъдят възможностите за развитието на българско-палестинските отношения, както и задълбочаването на сътрудничеството в областите икономика, образование, наука и култура.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна