Eмисия новини
от 16.00 часа

Фросина Ташевска: Отношенията между България и Македония навлизат в нова фаза

Фросина Ташевска
Снимка: БГНЕС

Отношенията между България и Македония навлизат в нова фаза, а българското председателство е значим факт за Македония, защото се усеща силната поддръжка за отваряне на пътя към Европейския съюз и НАТО. Това заяви в Народното събрание заместник-председателят на Събранието на Република Македония Фросина Ташевска:

"Парламентарното мнозинство и правителството на Република Македония правят сериозни стъпки в отваряне на всички въпроси, които за Република Македония значат сериозни перспективи за членство в Европейския съюз и укрепване на добросъседските отношения".

11-годишното мълчание вече е нарушено, предстоят оживени икономически, политически и културни връзки, заяви депутатът от "Обединени патриоти" Борис Вангелов:

"Сигурен съм, че отношенията между България и Македония навлязоха в нова ера, в нова фаза, в която ние най-после трябва да построим инфраструктурните обекти между нашите две държави, да изградим коридор номер 8, да отворим нови пропускателни пунктове, да изградим железница, автопът. Да тръгне търговията от Черно до Адриатическо море".

Още от