Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МС обсъди законодателни промени, които да спрат злоумишленото обжалване на обществени поръчки

Снимка: БГНЕС

Законодателни промени, които да спрат злоумишленото обжалване на обществени поръчки, са обсъдени днес от министрите. Работни групи подготвят промени в Закона за обществените поръчки, става ясно от стенограмата на заседанието.

Ще се прецизират текстовете за кръга от заинтересовани лица при обжалването на поръчките, а целта е да не бъдат спирани важни за обществото политики и проекти. Борбата с престъпността е друга обсъдена от министрите и премиера тема. С промени в Наказателния кодекс противозаконното отнемане на автомобил ще бъде приравнено с кражба. За това настоява лично Борисов, като пояснява: "Като те хванат вътре в автомобила, но ако не работи или там те хванат на място, не го крадеш. Знакови крадци вече са като директори. Влиза с лаптопа, пали колата и слиза", се аргументира той и недоумява защо 28 години текстът не е променен.

Резултатите от първите срещи на министъра на вътрешните работи с кметове и кметски наместници за опазване на обществения ред в селата са обсъдени. Освен за видеонаблюдение там, където няма полицай, премиерът настоява за отчетни книги, в които полицаите да се разписват при посещения"

"Минава полицейски патрул, който отива при кметския наместник или кмета, подписва се в тетрадката, пита го за проблеми, за да живеят спокойно хората", заявява пред министрите Борисов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени