Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките на „Марица“ приближават четвърта поредна титла

Волейболистките на „Марица“ приближават четвърта поредна титла
Снимка: СЕВ

Отборът на „Марица“ (Пловдив) победи като домакин „Левски“ с 3:0 (25:23, 25:18, 25:23) в първия мач от финалния плейоф за титлата по волейбол при жените. Така тимът от Пловдив поведе в серията с 1:0 победи, като са играе до два успеха. За пловдивчанки с 15 точки се отличи Нася Димитрова, а за „Левски“ Моника Кръстева отбеляза 24 точки

Следващият мач е в неделя в София, а евентуална трета среща ще бъде на 28 март, отново в Пловдив. Отборът на „Марица“ е шампион в последните 3 сезона. 

Иван Петков, треньорът на „Марица“, заяви: "Това е финал, нормално е да не е леко. Очакванията към нас са доста големи. Ясно е, че противникът няма какво да губи, ще играе ва-банк. Във финала най-важно е победата. Погледнах статистиката, във всеки един елемент ги превъзхождаме. В началото направихме някои грешки в атака, допуснахме изоставане, но не беше нещо фатално. Шампионската титла е една от целите през този сезон, в който влязохме в Шампионска лига и спечелихме Купа България. В края на сезона винаги е тежко. Нямаше особен блясък, но най-важна е победата. Втората среща трябва да я изиграем с главите си и да изпълним целта си".

Треньорът на „Левски“ - Радослав Бакърджиев: "Двете грешки в края на първия гейм се оказаха решаващи. Можеше да спечелим първата част и мачът щеше да се развие по друг начин. Съжалявам, че нямахме успех при атаките от зона 4. Моника Кръстева направи силен мач. Рискувахме на сервис. Това бе една от стратегиите ни. За съжаление те бяха по-добри на контраатака. Оптимист съм за следващия мач. Играем в собствената си зала. Нямаме какво да губим. Надявам се да играем по-освободено". 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени