Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДАЗД продължава проверката на рекламния клип за лотарийна игра, в който има съмнение, че участват деца

| обновено на 23.03.18 в 10:08
Снимка: БГНЕС

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) продължава проверката на рекламния клип за лотарийна игра, в който има съмнение, че участват деца. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов по време на парламентарния контрол.

"От изпълнителния директор на фирмата е предоставена информация, че в заснемането на клипа не са участвали деца. В подкрепа на това са предоставени седем броя копия на договори на заснетите лица – договори с артисти – изпълнителни, от които е видно, че всички те са пълнолетни", каза Симеонов и допълни, че проверката от страна на Държавната агенция за закрила на детето продължава.

"Тъй като не приемаме 100% достоверността на тази информация и искаме Българската федерация по художествена гимнастика, с оглед събиране на достоверна, обективна информация, и от друг източник, да подаде съответната справка, за да се предприемат последващи мерки", поясни вицепремиерът.

По време на парламентарния контрол на най-много въпроси ще отговаря министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков – 11.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще отговаря на депутатски въпрос за сметището в Куклен.

В парламентарния контрол ще участва и министърът на енергетиката Теменужка Петкова

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна