Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Алжир обсъдиха възможностите за задълбочаване на двустранните отношения

Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Екатерина Захариева обсъди с алжирския си колега Абдел Кадер Месахел възможностите за задълбочаване на отношенията между двете държави и развитието на икономическото сътрудничество. Това е първото посещение на алжирски външен министър в България за последните 34 години.

България и Алжир смятат да компенсират изоставането в двустранните отношения, потвърдиха след срещата си Екатерина Захариева и Абдел Кадер Месахел.

"И се разбрахме за конкретна пътна карта с три или четири приоритета, които нашите екипи да разработят в областта на енергетиката, икономиката, селското стопанство, производството на различни стоки и услуги и също така в областта на борбата с тероризма, борбата с организираната престъпност", каза Захариева.

"Имаме идеи за сътрудничество в областта на енергетиката, образованието, земеделието. Предстои да уточним интереса си за развитие на двустранните отношения и в други области. Важни са и въпросите в международния дневен ред, по които да обменяме информация, а именно борбата с тероризма и нелегалната миграция", допълни Месахел. 

Двете държави смятат да подновят връзките си и в сферата на образованието.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна