Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп заплаши да наложи вето върху гласуваните от Конгреса държавни разходи за 1,3 трлн. долара

Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши изненадващо, че може да наложи вето върху новоприетия от Конгреса законопроект за държавните разходи през настоящата финансова година на стойност 1,3 трлн. долара. Подобно решение можем да предизвика ново временно спиране на дейността на федералното правителство още този уикенд (от полунощ в петък).

Преди малко Тръмп пусна редовния си сутрешен тиут, в който този път изрази недоволство от намереното решение на имиграционните въпроси в гласувания само преди часове от двете камара на американския Конгрес закон за държавните разходи в размер на 1,3 трлн. долара. Той заплаши да наложи вето върху законопроекта и с оглед на отделните малко средства за изграждането на стената по границата с Мексико.

На този етап няма коментар нито от Белия дом, или от републиканските лидери в Камара на представителите и в Сената на САЩ, дали Доналд Тръм действително може да наложи вето, което ще доведе до поредно през последните месеци временно спиране на дейността на федералните власти поради липса на бюджетно финансиране.

Трябва да се има предвид, че Доналд Тръмп планира да напусне по-късно днес офиса си в Белия дом, за да почива през уикенда в частния си курорт в Палм Бийч, Флорида.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!