Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров с първа победа на турнира в Маями

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за третия кръг на тенис турнира в Маями (САЩ). Първата ни ракета надигра във втория кръг 73-ия в света германец Максимилиан Мартерер с 4:6, 6:2, 6:1.

Българинът започна трудно мача, като загуби първия сет. Хасковлията имаше проблеми с първия сервис и допусна пробив в седмия гейм и отстъпи с 4:6. В хода на срещата Димитров успя да стабилизира играта си и да намери своя ритъм. димитров не допусна повече грешки при свой сервис, проби съперника си четири пъти и затвори мача след един час и 39 минути игра.

“Чувствах се много некомфортно в първия сет. Той изигра много добър мач, мисля, че много точно целеше ъглите. Тъй като бях тренирал тук само през деня, бях изненадан от условията тази вечер, които бяха доста по-различни. Затова трябваше бързо да пренастроя играта си, но съм доста доволен от резултата, тъй като в момента всяка победа е ценна за мен. Последните седмици не се развиха така, както ми се искаше, но карам стъпка по стъпка и дано днес да е била първата крачка”, коментира след двубоя Григор Димитров.

В следващия кръг Грегор Димитров срещне французина Жереми Шарди, който отстрани сънародника си Ришар Гаске след 7:5, 6:1. В срещите между двамата  до сега Димитров има положителен баланс, като от четири мача  е спечелил три. Френският тенисист спечели първата среща между двамата на Ролан Гарос през 2011 година, Димитров победи  в следващите три, последната беше на Откритото първенство на САЩ през 2016 годена в пет сета.

 „Той е много добър играч, имали сме много тежки мачове помежду си. Разполага с мощен сервис и силен форхенд, но в момента основното, върху което искам да се концентрирам е моята игра и начина, по който се подготвям за всеки мач“, допълни още Димитров. 

Междувременно надпреварата в Маями напусна Новак Джокович, който отстъпи пред французина Беноа Пер с 3:6, 4:6. Победителят от  Мастърса в Индиън Уелс Хуан Мартин дел Потро се наложи трудно над холандеца Робин Хаасе с 6:4, 5:7, 6:2. 






БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени