Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С пътни блокади жителите на два пернишки квартала протестираха заради кални и неасфалтирани улици

Снимка: БГНЕС

С пътни блокади жителите на два пернишки квартала протестираха заради кални и неасфалтирани улици. Жители на квартал „Каменина блокираха пътен възел „Марина бара” и спряха движението към Радомир и Кюстендил и в обратна посока към Перник за около час и половина.  Веднага след тях в другия край на града - на пътя Перник - Стрезимировци, жива верига направиха и жителите на „Рудничар”.  

Хората протестират заради калта, която се налага да газят ежедневно, и лошата инфраструктура на кварталите като цяло. Заради калните и осеяни с дупки улици, достъпът на линейките и пожарните бил затруднен, училищният автобус за децата от "Рудничар" също не можел да стигне до квартала.

Живущите и в двата квартала многократно са писали жалби до общината, отговорът бил един и същ - няма пари. "Ще продължим да протестираме докато не видим багерите", заявиха протестиращите. Те са категорични, че ако не започне асфалтиране на улиците, ще се организират и заедно ще преградят някой от най- натоварените пътища в общината.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени