Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Петрова – посланик на световното първенство в София

Снимка: БФХГ

Трикратката световна шампионка Мария Петрова ще бъде посланик на Международната федерация по гимнастика (FIG) на световното първенство, което ще се проведе от 10 до 16 септември в София.

"Тази икона на българската художествена гимнастика е част от елитната група гимнастички, който са спечелили три световни титли в индивидуалния многобой. От 1993 до 1995 година Петрова е кралица на международната сцена, с общо девет световни титли, включително пет на отделните уреди и една отборно", се казва в официалното съобщение на FIG.

Международната федерация по гимнастика избра 9 легендарни шампиони, които ще бъдат посланици на световните първенства през 2018 година във всички гимнастически дисциплини - спортна гимнастика, художествена гимнастика, батут, акробатика и аеробика. На останалите четири шампионата са избрани по двама посланици.

"Ние сме щастливи, че тези големи имена, които по свой начин са сътворили история в своята дисциплина и са повлияли за развитието на спорта си, се съгласиха да станат посланици", каза президентът на световната централа Моринари Ватанабе.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна