Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

IT Hub Connect 2018 - поглед към инвестициите, вдъхновени от иновации

Възможностите за инвестиции в България и ЕС и проблемите с киберсигурността се обсъждат на международната конференция IT Hub Connect 2018. Тя е под патронажа на първото Българско председателство на Съвета на ЕС. Конференцията се организира от Американската търговска камара в България и Индийско-българската бизнес камара. Лектори са президентът (от 2012 до 2017 г.) Росен Плевнелиев, посланикът на Индия Пуджа Капур, посланикът на САЩ Ерик Рубин, българският еврокомисар Мария Габриел, както и много световни експерти в областта на IT технологиите. IT Hub Connect 2018 поставя фокус върху бъдещите инвестиции в България и Европейския съюз, които могат да бъдат постигнати благодарение на иновации.

Идеите са нещо много хубаво, но, за да ги осъществим, трябва да погледнем отвъд границите на нашата компания, на нашите клиенти,  трябва да отворим бариерите към нещо по-глобално. Иновацията не е идея, иновацията е процес. Ще ви дам пример - един мой приятел ми каза да си купя велоаргометър, за да тренирам и да живея по-здравословно. Идеята беше много хубава и аз го направих. Сега това „нещо“ стои в средата на хола ми като паметник на доброто здраве, а дори не мога да си спомня кога за последно го използвах. Примерът показва, че дори да имаш добра идея, това не е достатъчно. Трябва от нея да се създаде работещ прототип, а след това продуктът  а се представи на потребителите по възможно най-добрия начин. За да е иновативна компанията ви, трябва да е отворена, всеки ден да изграждате нови възможности, да експериментирате, да имате дисциплина и рамка за работа, каза Йозеф Грусковняк, изпълнителен директор на иновативна компания в Цюрих с повече от 30 години опит в IT индустрията.

Международната конференция IT Hub Connect 2018 подължава и на 27 март, като ще постави акцент върху възможностите пред ИТ сектора на България като врата за американски и индийски капитали, както и върху предизвикателствата пред кибер сигурността.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени