Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнали за нередности около отдадената под наем сграда на Дома на запасното войнство в Русе

Снимка: Радио Шумен


Офицерът от резерва подполковник Владимир Димов сигнализира за нередности около отдадената под наем сграда на Дома на запасното войнство в Русе. Почти не са останали институции, които да не са получили сигналите и жалбите му. В писмата се разказва за злополучни пътувания до Гърция, гостувания на румънски военни, както и за сградата Дом на запасното войнство в Русе.

Сградата е построена преди 111 години за бирария. Тогава заведението е купено от офицерите и сержантите. Целта е била от наема да се подпомагат семействата на загиналите или останалите инвалиди след войните. Така е било до 1948 г., когато бирарията е национализирана, а собствеността е отнета от запасното войнство. Тогава сградата е обявена за паметник на културата. През 2008 г. запасното войнство си връща имота. Тогава военните отново отдават имота под наем със същата цел – да се издържа организацията, да се подпомагат военните в нужда и да се насърчава патриотичното възпитание у младежите. 

Подполковник Владимир Димов задава редица въпроси – за размера на наема, плащаните данъци и за това къде отиват парите. Димитър Вълков – председател на УС на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва обясни, че наемателят е направил ремонт на сградата за почти 2 млн. лв. Непредвидените разходи са наложили наемът да бъде намален наполовина.

Още по темата чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени