Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национали започнаха с победи в Анталия

Кузманов и Лазов започнаха с победи
Снимка: БГНЕС

Националите на България за Купа „Дейвис“ Димитър Кузманов и Александър Лазов започнаха с убедителни победи на тенис турнира в Анталия (Турция) с награден фонд от 15 000 долара.

Поставеният под №2 Димитър Кузманов победи с 6:2, 6:2 Луис Патино от Мексико за точно два часа игра. От 2:2 в първата част Мико спечели четири поредни гейма за 6:2. Втория сет започна с преднина на Патино от 2:0, но Кузманов спечели следващите шест гейма и затвори мача.

От началото на сезона Мико изигра 4 финала на турнири в Анталия, като спечели 2 титли. Националът на България има впечатляващ баланс от 19 победи и 3 загуби през 2018 година.

Александър Лазов също започна с убедителна победа. Поставеният под №7 левичар от Пазарджик се наложи с 6:1, 6:0 над Ларс Хойщен от Германия за 59 минути игра. Александър спечели 10 поредни гейма от 2:1 в първия сет. От началото на сезона Лазов има една спечелена титла от друг турнир в Анталия.

През следващата седмица Кузманов и Лазов ще вземат участие в националния отбор на България за Купа „Дейвис“. Надпреварата ще се проведе от 4 до 7 април на кортовете на ТК "Локомотив" в Пловдив.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени