Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият албум на клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров е на музикалния пазар

В предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" гостуват Аглика Генова и Любен Димитров, носители на приза "Музикант на годината 2001" и на "Ехо Класик 2017" – най-престижната германска награда за класическа музика.

Но прочутото българско клавирно дуо вече има нова заявка за световни отличия – поредния албум, издаден от германската компания CPO, е на музикалния пазар. Той включва произведения от Карл Черни и Макс Брух, отново предлага на слушателя рядко записвана музика и отново е със значително българско участие.


"Надяваме се с този диск да допринесем тези концерти да бъдат все повече и повече изпълнявани. Имахме щастиетоСнимка да работим под диригентството отново на Йордан Камджалов, като при Карл Черни "Генезис" оркестър са наши партньори, а при Макс Брух е наш партньор Симфоничният оркестър на БНР. Компактдискът е копродукция на немския звукозаписен лейбъл, с който ние работим повече от 20 години, и Българското национално радио - вторият важен елемент и неделима негова част. Затова трепетът и вълнението ни са огромни, защото ние се намираме отново в сградата, където тази страхотна музика беше записана." - сподели пианистката Аглика Генова.

Подробностите за проекта можете да научите от интервюто на Татяна Иванова с Аглика Генова и Любен Димитров - чуйте го в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!