Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На бис - концертите през февруари

Веселина Кацарова солира на "София симфоникс" под диригентството на Любка Биаджони в Мюнхен

Това издание на предаването „На бис – българските музиканти“ представя част от ярките концерти през месец февруари, състояли се на софийска и мюнхенска сцена. Ще научим повече за поредното голямо българско музикално събитие в Германия – рецитала на оперната звезда Веселина Кацарова с оркестъра „София симфоникс“ под диригентството на Любка Биаджони цу Гутенберг в реномираната зала „Херкулес“ в Двореца на германските крале в Мюнхен. Маестра Биаджони ще представи и първия си компактдиск – звукозаписна продукция на операта „Травиата“ от Джузепе Верди, осъществена със солисти Марта Торбидони, Михаил Михайлов и Антон Керемидчиев в партньорство със Софийската филхармония и Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“.

Ще прозвучи част от Концерт за валдхорна и оркестър от Румен Бояджиев-син, изпълнен за първи път на сцена от солиста Красимир Костадинов в партньорство с пианистката Снежана Абрашева.


Част от включените записи са на блестящите пианисти Евгени Божанов, Виктория Василенко и Надежда Цанова, гостували на Софийската филхармония и Симфоничния оркестър на БНР.

След дълго отсъствие от българската сцена на нея се завърна впечатляващият млад виолончелист Михаил Петров, носител на Златен медал от престижното учебно заведение The Guildhall School of Music & Drama в Лондон, който гради чудесна кариера във Великобритания. За софийската публика той беше подготвил Концерта за виолончело и оркестър от Самюел Барбър, който представи заедно с Нов симфоничен оркестър под диригентството на Петко Димитров.

За всичко това чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени