Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП поиска оставката на вътрешния министър заради непроверените пътници на летище София

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев
Снимка: БГНЕС

БСП поиска оставката на министъра на вътрешните работи Валентин Радев заради случая със служителите на "Гранична полиция - Аерогари", при който не бяха проверени документите на десетки пътници, пристигнали на 20 март с полет от Париж.

В декларация Иван Иванов посочи, че сигурността на българската граница е под заплаха. "Благодарение на липсата на адекватност от ваша страна, сигурността на българската граница се превърна в проблем, който се задълбочава. Оставката на вътрешния министър – само това може да върне доверието в институциите и в България", каза депутатът от левицата.

Председателят на групата на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов реагира на поведението на левицата така: "Колеги отляво, има прекрасни деца, които са дошли да посетят българския парламент. В момента, в който започнахте да се държите по този начин, всичките се хванаха за устата и за главата как е възможно това да се случва в българския парламент".

След случая на летище София, началникът на "Гранична полиция - Аерогари" комисар Милен Пенев и 12 гранични полицаи от летището бяха отстранени от работа и срещу тях започна дисциплинарна проверка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени