Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиана Раева: Елена Бинева е с контузия на глезена

Снимка: БФХГ

"Елена Бинева днес направи някаква контузия в глезена. Надявам се до утре всичко да е наред. Да се надяваме, че няма да се наложи да влиза резерва. Контузията е в глезена. За втори път и поддава глезена. До сега нямаше никакъв проблем и пак казвам надявам се, че до утре всичко ще е наред", това заяви след края на официалната тренировка на националния ни отбор по художествена гимнастика (индивидуално и ансамбъл) президентът на Българската федерация Илиана Раева .преди започващата утре световна купа в София.

"Момичетата са спокойни, доколкото може да бъдат спокойни на състезание пред своя публика. Естествено, че се вълнуват много. Направиха една подиум тренировка. Надявам се утре да играят по същия начин. В много добра форма са момичетата. Надявам се пак казвам пред своя публика да имат настроение, вяра в себе си, сили и да играят така, както играха днес", завърши Раева.

В първата за годината световна купа по художествена гимнастика  България ще бъде представена от Катрин Тасева и Боряна Калейн в индивидуалното, като и от ансамбъл - жени.

Катрин Тасева и Боряна Калейн утре ще играят във втора група от 14.45 часа с обръч и с топка.  Ансамбълът ни също е във втора група в компанията на съставите на Русия, Япония и Испания, като ще представи съчетанието с пет обръча. Началото е в 19.15 минути.

Официалното откриване на световната купа е в 16.30 часа.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!