Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА на финал във волейболното първенство

Александър Попов
Снимка: БГНЕС

Отборът на ЦСКА се класира за финала на мъжкото волейболно първенство. "Червените" спечелиха полуфиналната серия с "Монтана" с 3:1 победи, след като в мач номер 4 от серията се наложиха с 3:2 (22:25, 25:20, 25:20, 22:25, 15:12) гейма.
Съперник на ЦСКА във битката за титлата ще бъде шампионът и носител на купата на България "Нефтохимик" 2010.
Пред препълнените трибуни на зала "Христо Ботев" в Студентски град ЦСКА и "Монтана" направиха силен мач, като и в петте гейма разликата между двата тима бе минимална, а по-големият опит на играчите на домакините натежа в крайна сметка.
В първия гейм гостите от Монтана успяха да поведат с 2 точки при 23:21, а с ас на руснака Кирил Клец гостите измъкнаха първата част.
Втората започна доста по-добре за домакините, които водеха с шест точки при 18:12. Това им позволи спокойно да затворят гейма и с това да изравнят резултата на 1:1.
Третият гейм бе доста сходен с втория, като "червените" успяха да поведат в средата му с няколко точки и до края не допусна обрат.
В четвъртия гейм гостите от Монтана в самото и начало дръпнаха с 5 точки и измъкнаха частта с 25:22.
В решителния тайбрек двата отбора играеха точка за точка до размяната на полетата, която дойде при 8:7.
ЦСКА обаче успя веднага след това да направи разлика и да поведе с 10:8, а играчите на Александър Попов стигнаха до 4 мачбола при 14:10.
"Монтана" спаси първите два шанса, които ЦСКА имаше за затваряне на гейма и мача, но при третата такава гостите се пропукаха и позволиха на центъра Красимир Гайдарски да отбележи победната точка в мача.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени