Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фатални инциденти белязаха откриването на мотосезона днес

Заради началото на мотосезон 2018 от МВР призоваха всички водачи на автомобили и мотори да карат внимателно и да бъдат толерантни на пътя

| обновено на 31.03.18 в 12:50
Снимка: Даниел Инков

Под мотото "Не на агресията на пътя", мотористи от цялата страна се събраха пред столичния храм-паметник "Свети Александър Невски" за откриването на мотосезон 2018. Организаторите на събитието отправиха призив за повече толерантност, внимание и отговорност на пътя. 

Хиляди мотористи, окупирали площада пред храм паметник "Александър Невски", дадоха началото на събитието . Всички условия за сезона са изпълнени: "Правете любов, а не катастрофи", заявиха пред множеството организаторите. Заместник кметът на София Евгени Крусев също поздрави мотористите, а началникът на охранителна полиция Борислав Муеров им пожела: "Безпроблемен, безавариен сезон и да спазвате законите и правилата за движение!" 
Мотошествието предизвика огромни задръствания в София.  Мотоциклетистите преминаха по централните софийски булеварди и продължиха до квартал Бояна. 500 души от Северозападна България пък откриха мотосезона във Враца.

Заради началото на мотосезон 2018 от МВР призоваха всички водачи на автомобили и мотори да карат внимателно и да бъдат толерантни на пътя. Призивън дойде на фона на фаталните инциденти тази сутрин, когато - само в рамките на 40 минути, при катастрофи в страната загинаха двама мотористи, а трети пострада сериозно и беше откаран в болница.

39-годишен моторист загина, след като се блъсна в паркиран автомобил на централен пловдивски булевард. Според свидетели мотористът е преминал кръстовището на червен светофар и така се е стигнало до фаталната маневра, довела до сблъсък с паркираната кола. При друга катастрофа на пътя Асеновград - Бачково пострада още един моторист. Той се е блъснал челно с автомобил, след като машината му навлязла в насрещната лента. Мъжът е откаран в болница. 
Малко по-късно 25-годишен моторист загина на пътя Бяла-Русе, след като се ударил в ТИР. Установено е, че младият мъж е бил неправоспособен, а моторът не е бил регистриран.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени