Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трагично начало на седмицата и на месеца за американските пазари на акции

Пазарът на акции на Уолстрийт се намира под нов силен натиск от продажби на технологичните компании, потвърждавайки негативните тенденции, които бяха видни от извън борсовата търговия по-рано през деня, като индексът DJIA се понижава с 280 пункта (спад с 1,2%) обратно под психологичното ниво от 24 000 пункта.

Широкият индекс S&P500 губи 1,75% от стойността, а технологичният индекс Nasdaq Composite се понижава с цели 2,23% и е на път да заличи цялата си печалба от началото на 2018-а година.

Разпродажбите на акции на водещи технологични компании са отново в основата на днешното негативно представяне на Уолстрийт, като акциите на Amazon.com падат с над 5%, а на Fаcebook - с 2,52%, повличайки надолу с около 2,34% и акциите на друга голям интернет компания Alphabet Inc., което е собственик на Google Inc. Спад с 4,55% регистрират и акциите на Netlifx Inc., както и с над 2% на компанията Microsoft Corp.

Най-солидно понижение с около 7% към едногодишно дъно от 245 долара има при акциите на Tesla Inc. на фона на серия негативни новини за водещата компания за електромобили.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени