Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Живко Тодоров: Устройственият план на парк "Аязмото" няма да бъде приет без широко обсъждане

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров
Снимка: БГНЕС

Подробният устройствен план (ПУП), свързан с реконструкцията на парк "Аязмото", няма да бъде приет без широко обществено обсъждане, каза в предаването "Преди всички" кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той обясни защо първоначално планът е бил предложен за дискусия с непълна информация:
 

"Подробният устройствен план няма ангажимент да бъде обществено обсъден. Това обществено обсъждане го направихме от Общината, за да може хората да изразят своето първоначално мнение по самия план и по неговия дух. В течение на времето, понеже имаше документи, които трябваше да бъдат допълнени, ние удължихме този срок. ПУП ще бъде представен на един по-късен етап, за това ще има достатъчно време, хората да го погледнат, да дойдат и да изразят своето мнение. Самият ПУП не е вкаран за приемане, самият Експертен съвет по устройство на територията към Общината има забележки по този план, тези забележки междувременно ще бъдат предадени и в течение на времето ще бъдат отстранявани от архитекта, който е изготвил плана. Това е един процес, който тепърва предстои да се случи".

Тодоров коментира защо липсва списък на незаконните постройки на територията на парка:

"Към момента всички постройки, които са незаконни, се описват и този процес предстои да бъде обявен широко пред гражданите. Имаме комисия, която работи и до два месеца ще излезе с всичките резултати".

Кметът обясни още, че проблемът с частните постройки, придобити вследствие на приватизация на държавни предприятия, няма как да бъде решен.

Повече подробности можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени