Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 25% от катастрофите – заради техническа неизправност на автомобилите

2
Снимка: Жоро Александров

Над 25% от катастрофите в България стават заради техническа неизправност на автомобилите. Заключението е на експертите от Института за пътна безопасност и платформата “Кар Стори“, създадена от български екип, за да отговори на огромните проблеми, съпътстващи пазара на употребявани автомобили.
 

На дискусия по темата за некоректните търговски практики на пазара за продажба на употребявани автомобили експертите анализираха проблемите, свързани с неефективната процедура при покупко-продажба на употребявани автомобили у нас.

От Института за пътна безопасност алармират, че лошите практики на някои автокъщи да твърдят, че автомобилите, които се продават, са в идеално състояние, трябва да бъдат прекратени. От една страна, тези търговци да подлежат на наказателна отговорност, а от друга страна, в помощ на шофьорите вече е създадена онлайн платформа, която да се бори със злоупотребите при вторичната продажба при автомобили.

Член на Института за пътна безопасност е създал интернет платформа, която дава достъп на купувачите до експертна оценка, без да се налага посещение до сервиз за всеки автомобил, обясни Явор Иванов – автор на платформата.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна