Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отскок на американските акции след агресивните разпродажби на Уолстрийт в началото на месеца

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Основните американски фондови индекси бележат предпазлив отскок в началото на днешната търговия, следвайки трагичното представяне на пазара на акции на Уолстрийт в началото на седмицата, на месеца и на второто тримесечие.

Индексът DJIA нараства с близо 225 пункта (повишение с 0,96%), докато широкият индекс S&P500 се повишава с 0,73%, а технологичният индекс Nasdaq Compsite - с 0,74%, след като в понеделник и трите фондови индекса отбелязаха солидни загуби от и над 2 на сто.

Въпреки днешният опит за известна стабилизация на търговията на Уолстрийт, мнозинството икономисти, анализатори и търговци се опасяват, че волатилността (ценовите колебания) ще продължава да се повишава с оглед на серията значими въпроси, на които инвеститорите все още не могат да намерят отговори.

Провежданата от президента Доналд Тръмп търговска политика остава на фокуса на внимание, като инвеститорите се притесняват от евентуалните бъдещи мерки, които той би могъл да обяви, особено след като Китай въведе контрамита за редица американски стоки. Продължава внимателно да се следят и атаките на Тръмп през Туитър по отношение на водещата в света компания за онлайн продажби на дребно - Amazon.com, както и поведението на целия технологичен сектор, който вчера се оказа под най-силен натиск от продажби.

Акциите на Tesla Motors поскъпват с 4,36%, след като компанията представи силни данни за производството на електромобили през първото тримесечие на годината. Солидни данни за продажбите през март и от страна на General Мotors допринасят за поскъпване на акциите на автомобилния гигант с 3,7%, докато акциите на Ford Motors поскъпват с 2,35%


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна