Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Е. Негулова: Промените в Закона за защита от шума ще засегнат най-вече малките предприятия

Снимка: БГНЕС

Предложените промени в Закона за защита от шума ще засегнат най-вече малките предприятия, предупреди в предаването "Преди всички" Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес. Според нея е необходимо предварително да се проучат резултатите и финансовите параметри на промените.

„Ще има въздействие и това ще бъде свързано с нови инвестиции във връзка с тези нови параметри, които трябва да се следят и контролират от съответните органи.Трябва сега да се преразглеждат стратегиите на малките фирми, как трябва да отговорят сега на всички нови законодателни изисквания и да стигнат до извода дали биха могли да си позволят тези инвестиции, как да си реорганизират работното време. Това ще рефлектира върху техните клиенти, така че на мен ми е трудно да кажа конкретни числа от финансовите измерения на разходите, които ще се случат в сектора на малките и средните предприятия, но със сигурност те не би трябвало да бъдат подценявани“.

Предложенията за промени идват след акции на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в морските курорти през миналото лято и сформирането на работни групи, които да готвят корекции в законодателството.

В звуковия файл можете да чуете интервю на Лора Търколева с Елеонора Негулова. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени