Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Спускане от връх Морган" на Артър Милър с премиера на 12 април

| обновено на 04.04.18 в 17:39
Валентин Ганев и Параскева Джукелова
Снимка: nationaltheatre.bg

На 12 април в Народния театър "Иван Вазов" ще бъде премиерата на постановката "Спускане от връх Морган" -  пиеса на американския драматург Артър Милър под режисурата на Николай Ламбрев, който гостува в ефира на предаването "12+3", за да представи спектакъла за слушателите на "Хоризонт". Главната роля изпълнява Валентин Ганев, партнират му Параскева Джукелова, Илиана Коджабашева, Йосиф Шамли, Ева Тепавичарова и Ева Данаилова. 

"Спускане от връх Морган" е една от последните творби на Артър Милър - трагикомедия, написана през 90-те години на миналия век. "Една история, която като фабула би била любопитна и за сценарий на сериал: един мъж катастрофира и в болницата - на свиждането, се явяват изведнъж две съпруги, с две семейства с деца и се оказва, че нито едната знае за другата и така нататък. От тук започва цялата история.  За нещо, което като че ли не би ни изненадало чак толкова много, но оттук нататък Артър Милър,  като големия драматург развива, анализира съдбата на този човек, започнал като писател, а след това направил кариера в големия застрахователен бизнес", разказа Ламбрев:

"Може ли човек да съществува така -  да има един живот, който, в крайна сметка, е двойствен. Условието е, че всички са щастливи от това. Ето оттук започва тази история.
Това е една провокация изобщо към законността на човешкия морал. Но винаги ли моралът е онзи закон, който определя щастието. Ето тук се събират въпросите на Артър Милър", добави режисьорът.

Повече за спектакъла може да научите от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна